Çok önemli bir konu,az kalsın unutuyordum halil ağabey:
Ben seraları tekirdağ merkeze 10 km mesafede bir köyde kurmuştum, bu köyde seralarımı kıvırcıklarımı gören herkesi bir merak sardı, hemen yanı başımdaki komşum İstanbullu bir işadamı, 2 adet sera kurdurdu ve kıvırcık ekti, ama maalesef bizim gibi uğraşamadı, ne gübre,ne leonardit, nede sulama kıvırcıkları telef etmiş.
Simdi ise bana ortaklık teklif etti, gel bu işi büyük oynayalım, 20 tane sera kuralım finansmanını ben karşılayayım, sorumlusu sen ol, müdürlük sende olsun, dedi. Güzel bir teklif sundu... ancak ben henüz net karar vermiş değilim.
Topraksızıda anlattım kendisine hemen girelim,dedi, hemen atladı. Yoook dur öyle hemen atlama dedim, 20 tane seranın 2-4 tanesini topraksız yapalım dedim, nedenlerini anlattım, adam beni dahada sevdi, insanlara bildiğini dosdoğru söylemek kadar bişey olamaz, mutlaka sizi anlayan,değer veren birileri çıkıyor.
Oysa ben kendisini hiç tanımıyordum, kısa sürede dost olduk.
Kendisi aslen yanımdaki çiftlikte 60 adet büyük baş hayvanı olan, hayvancılık yapıyor hobi olarak, istanbulda hotelleri var, büyük bir işadamı yani...
Kısmet olursa ben kararımı verip ortaklık teklifini kabul edersem, sevgili dostumuz Kudret Tezelide davet edeceğim, birçok toplantılar yapıp etraflıca değerlendirip, profesyonel olarak gireceğiz...
Ayrıca NK üniversitesinin bulunduğumuz ilde olması ve değerli hocalarında olması büyük bir avantajdır. Damla sulama, cocopeat, ve birçok metaryelleride bu konuda çok donanımlı olan Tartes'ten almayı düşünüyorum...
Yani şuanda bu işadamına bu işin maliyetini çıkartmaya çalışıyorum, bu hafta içi, ilk toplantımızı yapıp başlayacağız gibi, biliyorsun bizdede kaşıntı var yani, tarım bizim hayatımız...ağabey..
Saygılar,.....
|