Sevgili Vetman996,
Değerli kardelim sistemin hayırlı olsun, Allah sana bol kazançlar versin, umarım emeğinin ve masraflarının karşılığını misli misli alırsın.
Zaten kudret hocamda gelmiş, sistemi hazırlamış artık tam yol ileri kardeş.
Evet sehpalar konusunda ben burada yazmıştım baştan ve sondan 1 metre yeterdi herneyse diğer ekim zamanında (2-3 yıl) sonra gerekli değişiklikleri yaparak birazdaha fazla çilek ekebilirsin, yani yeni T ler ilave edersin.
keşke sehpaları yaptırırken sorsaydın baştan ve sondan çekmek gereken mesafeyi ben yazardım sana.
ben devamlı seranın içinde gezdiğim için mesafelerle bu aralar bayağı iyi, göz kararı santim gibi ölçebiliyorsun zamanla herşeyi.
Çilekte gübreyi nasıl yapacaksın, bence uzmanlardan bilgi al, sevgili oğuz alperi ara özellikle, unutmaki bu işi evde yetiştirenlerle ticari anlamda yapan kişiler arasında dağlar kadar fark var, bir kişiye veya sadece bu foruma takılıp kalmanı tavsiye etmem, dost tavsiyesi bu....
Aman gözünü seveyim ilk çiçekleri kopar, bitkiyi geliştir, hemen meyve alayım deme, zaten alsanda ilk meyveler küçük olacak pazar payı olmayacaktır.
Bitki güçlensin, ilk çiçekler topraklıdada topraksızdada koparılır.
Ayrıca koparmazsan eğer hatta 1 kaç fideninkileri koparma işaret koy, çilekler olsun kırmızılaşınca kopar ye ne tat alacaksın nede koku, bitki güçlendikçe lezzet oturacak.
Diğer bir husus formüllere çok dikkat et, iyi ölç biç tart, eksik veya ters giden bişeyler olunca hemen yağrağa,meyveye vuruyor haberin olsun, lezzet ise hemen değişiyor...
Bunlar benim gördüklerim kardeşim, başka konulardada takılırsan yazabilirsin, elimden geldiğince,bilgim ve yaşadıklarım dahilinde cevaplayacağım...
Allah yolunu açık etsin, bol bol kırmızı tosuncuklar versin sana...
Bu ara sizlere yazmaktan kendi konumun altında Halil ağabey soru sormuş yeni gördüm, onada cevap vereyim orada,,haydi görüşürüz.Hoşçakal..
|