View Single Post
Eski 20-11-2005, 03:10   #41
Cihangir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Arkadaşlar, "falan filan" diye sorular sormayalım.. İsmail'i de bıktırmanın alemi yok.. Bıktım sizden der ve çeker giderse soruları bana sorarsınız, benim de nasıl cevaplar vereceğim malum.. Yine de siz bilirsiniz.. Ben de bişey sormak istiyorum..
Baştan söyliyeyim, soracağım sorunun cevabı olmayabilir çünkü yaptığım şey biraz aykırı, açıklaması da yetersiz olabilir.. Şimdi...
Bende bir Kodak cx6330 var.. Makinayı aldığımda pil sorunu yaşadım, fotokritikte söyledim sorunumu, bana kızdılar.. "Hemen git düzgün bir şarj cihazı al" dediler.. Sorunu çözdük..
İlkokulda, çizgi film seyretmek için kullandığımız rus malı bir cihaz vardı.. Dia takılıyor, çevriliyor ve duvara yaklaşık 1 metrekarelik görüntü veriyordu.. Bir çeşit projeksiyon, tepegöz karışımı film makinası işte.. Neyse, ben bu makinanın içindeki bir aparatı çıkardım.. İki tarafında birer mercek olan bu aparatın bir tarafı fotoğraf makinasının objektifine tam uydu.. Yani full optik zoom yaptığımda, dışa doğru hareket eden objektif bu aparatın bir tarafındaki boşluğa tam oturuyordu.. Sinek makrosu çekmek için kullandım.. Amacım, 3.2 optik zoom'u artırmaktı, başardım da, sineğin makrosunu uzun bir kovalamaca ve yaklaşık 50-60 denemeden sonra net olarak çekmeyi başardım..
Bkz. http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=104681

Ancak, bu aparatı kullandıktan hemen sonra zoom yaptığımda, makinada bazı anormallikler farkettim.. Odaklanma sorunu vardı ve kapatıp açmadan düzelmiyordu.. Merak ettiğim şey, optik+digital toplam 10x zoom olan makinanın, nasıl bir mekanizması, nasıl bir çalışma mantığı var da, bu aparatı kullandığımda odaklanma sorunu ortaya çıkıyor.. Kullanılan mikrochip mi harici bir aparat kullanımına uygun değil.. ?? Sonuçta makinanın herhangi bir aparatı yok !!
Daha sonra da, genellikle pillerin şarjı azaldığında 3-5 kez error mesajı okudum ekranda... Nedir anlamadım, toz mu kaçtı acaba, bu tozu kaç ytl ile temizlerim merak ediyorum ..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön