Sevgili İdris,
Topraklı tarımda handallara siyah malç naylonu kapladığımda ve çilekleri bu naylonun üzerinden ektiğinde alttan ot nerden gelecek, anlayamadım.
Yapmayın arkadaşlar, malç naylonu kullanıldığında ot felan olmaz, otla mücadele yok denecek kadardır. Zemin örtüsü pahalı gelirse sıra aralarınada malç naylonu kullanabilirsiniz...
Sevgili idris, topraksız tarımda kıvırcık yetiştirmek ile domates-salatalık gibi meyvesi olan ürünleri yetiştirmek arasında dağlar kadar besin farkı olduğunu biliyorsun diye tahmin ediyorum, ama sen kıyas olarak kıvırcık ve çilek gibi kısa köklü bodur bitkilerden bahsediyorsun, sen ek bakalım 1 sera domates göreyim senin besin ihtiyacını bakalım nasıl karşılayacaksın.
Arkadaşlar bakın tekrar ve son kez yazıyorum;
Ben topraksız tarımda elimden geleni yapacağım şu bahar gelsede başlasak tesiste o zaman ne demek istediğimi anlatacağım burda hepinize.
Bu platforma yeni katılan arkadaşlara 'topraksız tarım' çok basitmiş gibi gösterip kimseyi kandırmayalım, topraksız tarım teknik bir iş.
Sevgili idris, terasta veya balkonda 50-100 kök bitki yetiştirmekle serada ticari anlamda yetiştirmek arasında dağlar kadar fark var, sen hele bi başla ticari kısmına o zaman anlarsın, lütfen bu işi serada yapmayan arkadaşlar burada kafalarına göre yazıp durmasın Allah aşkına rica ediyorum sizden....
|