View Single Post
Eski 05-01-2013, 20:17   #39
Manifesto
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59 Mesajı Göster

1- Topraksız tarımda birim alana ekilen ürün ile topraklıya ekilen ürün aynı ...
Standart bir topraksız katlı sistem serada, birim alana topraklıya nazaran 8-10 katı fide dikilebilir.

Alıntı:

2-Topraksızda yabani ot yok evet doğru, ancak topraklı çilekte seranıza malç naylonu koyarsanız ve bunlara ekerseniz, ayrıca yürüme yollarınada siyah zemin örtüsü kullanırsanız topraklıdada ot olmaz ...
Doğru,ot olmaz.
Fakat,malç muşambası +ortalama 500 m2 zemin örtüsü,tahmini 500 TL ek maliyet.

Alıntı:

3-Kök hastalıkları toprakta solarizasyon ve diğer yöntemlerle halledilebiliyor,gübre kullanımı allah aşkına idris nerde maksimumda 1 dekar çileğe atılan potastum,amonyum sülfat, ve diamanyum sülfat toplasan 20-30 kg'ı geçmiyor. Parasınıda yazmama gerek yok herhalde tam tersine topraksız tarımda en büyük masraf mineraller (gübrelerdir).
Solarizasyon;solarizasyon muşambası +iş gücü+dezanfektan(nematod ilacı vs.),ortalama 700 TL ek maliyet.

Alıntı:

4- Siz sık dikim yaparsanız yapraklar birbirine değdiğinide 40 günde bir ilaç atarsanız nerde kaldı kalıntısız ürün nerde kaldı lezzet.
Kalıntı, her iki üretim şeklinde aynı problem.
Lezzet,topraklı üretimin yerini tutmaz.

Alıntı:

5- Hasat konusuna katılıyorum dostum tek önemli artı bu sanırım, çünkü mersin tarafında çilekçi dostların en büyük rahatsızlığı bel fıtığıdır.
Aynı fikirdeyim.

Alıntı:
6- ... varını yoğunu yatırıp 1-2 dönüm topraksız tarım serası kursan (ticari amaçlı). Gübreleri kime hazırlatırsın?. Kendinmi hazırlarsın? Yapma allah aşkına çocuk oyuncağımı bu iş. Bırakın gübre hazırlamayı drenajdan gelen besinli suyun cocopeatlerin altında birikmesi ile nice arkadaşların ciddi beklentilerinin yok olduğu çok domates serası gördük bu forumda...

...
Aynı fikirdeyim.
Maalesef en büyük handikap.Dikim katlarından sarkan albenili çilekleri görüpte ilk etapta sermayenin tamamını topraksız üretime yatırmak.

Ami tabirle topraksız üretim,topraklıya en az beş çeker ama enine boyuna hesap ederek, birikmiş tecrübelerden faydalanarak.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön