View Single Post
Eski 05-01-2013, 18:52   #38
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
İlkönce burda yazdıklarına cevap vereyim bekçi kısmınıda öbür tarafta;

İdris seninle hem forumda yazışırız hemde özel telden görüşürüz bir insan olarak seni hem sever hemde sayarım, zaten belli frekansta buluşmasak görüşmeyiz sanırım...
Kırılma noktası ve yazdıklarına madde madde cevap vereyim...
Ancak ilk önce şunu belirtmek istiyorum ben topraksız tarıma karşıymışım gibi çıkıyor olay, bu asla böyle değil bunu açıkça belirteyim, sadece irdelenmesi gereken konular çok ciddi diyorum. İstersen bir başka başlık altında o konuyuda beraber açalımki insanlar bütün varını yoğunu topraksız tarıma yatırıp sonları hüsran olmasın.
Örnek: Topraksız tarımda İceberg (atom) marul yetiştiren hiç duymadım görmedim, proflar bile sebebibini bilemedikleri bir durumdan bahsediyorlar, ancak siz topraksız tarımda iceberg ile başlarsanız bu iş ve yatımlar heba olur...
Başlıklara gelince;

1- Topraksız tarımda birim alana ekilen ürün ile topraklıya ekilen ürün aynı sevgili dostum neden dersen vetman bir cevap versin benim sorduklarıma anlarsın, yazacağım merak etme...

2-Topraksızda yabani ot yok evet doğru, ancak topraklı çilekte seranıza malç naylonu koyarsanız ve bunlara ekerseniz, ayrıca yürüme yollarınada siyah zemin örtüsü kullanırsanız topraklıdada ot olmaz merak etme...

3-Kök hastalıkları toprakta solarizasyon ve diğer yöntemlerle halledilebiliyor,gübre kullanımı allah aşkına idris nerde maksimumda 1 dekar çileğe atılan potastum,amonyum sülfat, ve diamanyum sülfat toplasan 20-30 kg'ı geçmiyor. Parasınıda yazmama gerek yok herhalde tam tersine topraksız tarımda en büyük masraf mineraller (gübrelerdir).

4- Siz sık dikim yaparsanız yapraklar birbirine değdiğinide 40 günde bir ilaç atarsanız nerde kaldı kalıntısız ürün nerde kaldı lezzet.

5- Hasat konusuna katılıyorum dostum tek önemli artı bu sanırım, çünkü mersin tarafında çilekçi dostların en büyük rahatsızlığı bel fıtığıdır.

6- İdris 6.madde ile ilgili sana sorum şu sen varını yoğunu yatırıp 1-2 dönüm topraksız tarım serası kursan (ticari amaçlı). Gübreleri kime hazırlatırsın?. Kendinmi hazırlarsın? Yapma allah aşkına çocuk oyuncağımı bu iş. Bırakın gübre hazırlamayı drenajdan gelen besinli suyun cocopeatlerin altında birikmesi ile nice arkadaşların ciddi beklentilerinin yok olduğu çok domates serası gördük bu forumda...

Bak idris arkadaşım benim karşı felan olduğum yok bu işe, bu işin yani tarımın sonu zaten topraksız tarım, yetti mi?.

Ayrıca benim yazdıklarımdan farklı anlamlar nerden çıkarttın anlamış değilim...

Saygılarımı sunar, hayırlı akşamlar dilerim...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön