View Single Post
Eski 05-01-2013, 14:24   #2580
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
En son 25 gün önce yazmışım. Yıl sonu nedeniyle işlerim çok yoğundu ancak fırsat bulabilidim.

Verandayı kış bahçesine çevirmemiz nedeniyle bu sene iş yerine bitki getirmemiştim. İstanbul'da düzenlenen Flower Show fuarından üç adet ortanca 1 adet renkli kaktüs almıştım. Onları işyerine götürdüm gelişimleri çok iyi.

Bu fuara gelirken sevgili Can17can zahmet edip getirdiği bitkiler uçakta dağılmış bu bitkileri toparlamaya çalıştım. Özellikle begonvil çok zarar görmüştü kökü dağılmış dalı kırılmıştı. Şu an fena gözükmemekle birlikte henüz kurtulmuş sayılmaz. Kırılan dalından işyerindeki şartlar uygun olmasa da çelik aldım. Yine fuarda edindiğim kök yününde köklendirmeye çalışıyorum. Bu şekilde kök yününü de test etmiş oluyorum.

Bu sene Brezilyadan gelen hibiscus rosa-sinensis tohumlarından bir kaçını çentik atma yöntemi ile çimlendirdim. 3 Tohumdan birini fazla çentik attığımdan, ikisini ise sanırım tohum yeterli olgunlukta olmadığından kaybettim. Diğer tohumları 3-4 gün sonra kabuklarından ayırarak kök yapmasını bekledim sonra toprağa aldım. Bir tanesini ise kök yünün üzerine koyarak denemeye karar verdim. Fotoğrafları ekliyorum.

Name:  DSC01988.jpg
Views: 342
Size:  34.3 KB

Name:  DSC01990.jpg
Views: 359
Size:  38.2 KB

Name:  DSC01993.jpg
Views: 354
Size:  43.7 KB

Name:  DSC01995.jpg
Views: 367
Size:  42.6 KB