View Single Post
Eski 05-01-2013, 12:04   #169
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit'in başına anayasa kitapcığı fırlatmadan önce borsada hisse senedi alıp satıyordum. 5 bin tl civarında bir param vardı onu çeviriyordum, 50-150 tl kar ettiğimde epeyce mesut hissediyordum kendimi. Sonra piyasa bir çöktü, panikle al sat yaparken benim para hiç oldu. O gün bu gündür kolay paradan ve borsadan uzak duruyorum.

Benim kafam ufak sayılan darbeyle yerine geldi. Bir müşterim vardı emekli londra büyük elçisi, aracı kurumlarda oynuyordu 250 bin doları uçtu gitti. En çok parayı demirbank hisselerinde kaptırmıştı.

Şimdilerde google reklamlarında 100 dolar yatırdım 3 bin -5 bin dolar kazandım diye reklamlar dönüyor. Madem para kazanmak bu kadar kolay neden bu fakir fukara edebiyatı, herkes kolayca zengin olabilir demek ki.

Yani böyle kooperatif gibi bir yapılanmaya girildiğinde 3 yıl sonra asgari ücret kazanacağım derken kafaya kocaman bir darbe yendiğinde, kurtuluş şansı pek kalmaz sanırım. 12 bin tl yi bir iki yıl içerisinde kazanıp yerine koyabilirsiniz, ama 600 bin tl yi ödemek çocuklarınızın ömrü bile yetmeyebilir.

Ev daire kooperatiflerine girip de yıllarca bina temellerini seyreden sonrada ölüp giden, çocuklarına kooperatif hissesi miras bırakıp gidenler var.

Kısaca böyle oluşumlar benden uzak, Allah'larına yakın olsunlar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön