Market alışverişi yapma niyetiyle Migros'a gitmiştim bugün.
Niyetim bir kaç mutfak malzemesi alıp eve dönmekti lakin alışverişim esnasında geldiğini gördüğüm iki üç koli bitkiyi standlara yerleştirdiklerini fark edince görevlilerin, daha koliler açılmadan yanlarında bitiverdim. Dialog aynen şöyle gelişti.
-Merhaba beyler.. kolay gelsin.
-Teşekkür ederiz efendim.. buyurun?
-Onlar yeni bitkiler sanırım?
-Evet efendim.. yerleştiriyoruz.
-Kaktüs var mı içlerinde?
-Evet efendim.. sanırım var..
-Ahh çok sevindim.. bakmam mümkün müdür?
Öyle heyecan yapmıştım ki, bakmaya çalıştığımı gören görevliler rahat rahat seçebilmem için tezgaha bıraktıkları koliyi, usulca önüme ittirdiler.
Sevinçle incelemeye koyuldum. Sanırsınız altın bulmuşum. Önce görevli arkadaşlardan biri yardımcı olmaya davransa da baktı ki evirip çeviriyorum, bakıp bakıp bir diğerini inceliyorum "Bu kadın ben ne dersem diyeyim kendi bildiğini okuyacak.. " dercesine arkasını dönüp işine koyuldu.
Kırk dakika kadar sonra şu sekiz bitkiyi seçmiştim. Altta ki ikisi fazlaca ıslanmıştı ve büyük boy olarak sadece bu ikisi mevcuttu, şükür ki bana kısmet oldu.

) Canım kaktüslerim, yeni evinize hoşgeldiniz.
Saksılarının sırılsıklam olduğunu gördüğüm kaktüsleri kuruyuncaya dek sulamamalarını söyleyerek sıkı sıkı tembihlediğim görevlileri sitemizden öğrendiklerim kadarıyla aydınlatmaya çalışmıştım çalışmasına lakin, ben ele verirken telkini, kendim yemişim salkımı.
"
Austrocylindropuntia subulataele" olduğunu öğrendiğim bitkimin üzerine saplanmış çiçeklerin yapay çiçek olduğundan bihabermişim..
Velhasıl mutfak alışverişlerimden sadece acil olanları alarak kucağımda bir kutu kaktüsle eve döndüğüm vakit, ilk işim sırılsıklam torflu olan iki kaktüsümü saksılarından çıkarıp, kurumaya almak oldu.
Diğerlerini de fısfısla nemlendirerek pencere önüne dizdim.
Sukulent'lerin nerede diye soracak olursanız?

İşte burada değerli üyeler, rezil olduğumun belgelendiği yerde.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1080426
http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg