Yukarıda 91 nolu mesajda açıklamalar mevcut. Önceki mesajlarda işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz.
Ben kapaklı bir yoğurt kabına ekmiştim. Sulayıp kapağı kapattım, iki üç güne bir açtım şöyle bir havalandırdım. Göreceli olarak evin sıcak kısmına koymuştum kabı. Yapraklar çıkınca serine aldım. Sonra da balkona koydum. Nisan ayında bir ara soğuk oluyor, o zaman eve almıştım tekrar. Bu arada suya boğmadım, azcık azcık su verdim. Torf+toprak karışımına dikmiştim. Torf malum suyu tutuyor, tohumu çürütmeyecek kadar su olması lazım. Bu tohumları kaybetseniz bile ben size gönderirim elimde olduğu zaman. Nerde sardunya görsem tohumu var mı diye baktığım için bir şekilde elimde tohum olabilir.

Benim sardunyaları da dağıttığım için elimde şu an tek renk var, onunda tohumu oluşamadan hava soğudu. Bakalım bekliyorum belki olur.
Bu da benim çingenem. Tohumdan yetiştirdiğim ikinci sardunyam. İlki ateş kırmızı idi. Bu da göz alıcı pembe çıktı.
