View Single Post
Eski 02-01-2013, 23:18   #124
milne
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-07-2011
Sayın FKY100
Öncelikle Tarlanız hayırlı olsun Allah bereketini içinden daim etsin.

Aynı şekilde yıllar önce biz de bağımızın kenarında kalan yerleri almıştık eski duvarların kenarı komple böyle eski ayvalarla doluydu artık ağaçlıktan çıkıp çalı konumuna geçmişti çünkü kenarlarından yoğun şekilde çöğürler fırlamış bunlar ana ağacı büyütmez hale gelmişti sizinki de öyle gibi duruyor fotoğrafta çokta anlaşılamasa da.

Ben bu çöğürleri komple söküp temizledim arasından işime yarayacak cinste olanları başka yerlere diktim sonraki yıllarda aşıladım ve güzel fidanlar elde ettim böylelikle ana ağacı da kurtarmış oldum ona da yoğun budama yapmıştım dipleri otluk kayalıkdı temizledim her sene sürümünü yapıyorum üzeri küçücük ayva meyveleri doluydu şimdi ise belli bir büyüklüğe ve kaliteye geldi ayvaları ve çok yoğun meyve verimi oluyor ağacın eski halinde yaprakları aynı böyle sarı ve sönük bir haldeydi şimdi ise koyu yeşil oldu taze dallar ve sürgünlerin gelişimide çok iyi , sanırım sizde böyle bir yöntem uygularsanız hem ana ağacı kurtarmış olursunuz hem de kenardaki çöğürlerden ihtiyacınız varsa başka yerlere dikersiniz.

milne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön