View Single Post
Eski 02-01-2013, 11:26   #353
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
Konunun başlığı “Temiz besin Hareketi “GDO”lu ise bilmek hakkımızdır”.

- Bu başlığı ben koymadım.
- Hindistan’daki çiftçi intiharlarını gündeme ben getirmedim.
- Hindistan’daki çiftçi intiharlarının Bt pamuk yüzünden olduğunu ben iddia etmedim.
- Bu savları desteklemek adına ajite edici videoları ben koymadım, ifadeleri ben yazmadım.

Siz bunları ısıtıp ısıtıp önümüze koyarken konuyla ilgili oluyor da, ben bunlara bir yanıt verdiğimde veya bu araştırmayı bir gıda kuruluşu yapınca konuyla ne ilgisi var pozisyonuna geçiyorsunuz.

Takdiri forum okuyucularına bırakıyorum

Saygılarımla..
Evet, başlığın, özellikle de "GDO'lu ise bilmek hakkımızdır" ifadesinin bazıları için çok rahatsız edici olduğunu kabul etmek gerek. Çiftçi intiharlarının da BT-Pamuk ile ilişkili olabileceği bu bt ürünlerinin pazarlanabilmesi için aynı derecede rahatsız olsa gerek.

Bu sebeple olsa gerek, sorum iyi anlaşılmamış. Raporun içeriğine geleceğiz tabii ama öncesinde IFPRI, bu raporu neye istinaden, hangi fonksiyonunun bir gerekliliği olarak yazmış onu soruyorum. Pamuk yenmez, intihar işlerine de bakmıyorlar. O zaman niye uğraşıp 55 sayfa rapor yazma ihtiyacı duymuşlar.

Üstelik de;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent
Bu Enstitü hakkında araştırma yapıldığında GDO’lu ürünlere karşı tarafsız bir pozisyona sahip olduğu ve bu ürünlerin yanında veya karşısında yer almadığı anlaşılıyor.
GDO ürünleri ve dolayısıyla şirketlerinden bağımsız ve tarafsız imiş.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön