View Single Post
Eski 01-01-2013, 20:32   #5
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Yarından sonra Allah nasip ederse çukurları açtırıp fidan dikim harçlarını hazırlamaya başlayacağız. Geçen gün tarlaya gittiğimde ahır gübresinin üzerine böcek ilacı atarken yeşil küf gibi oluşumlar farkettim. Özellikle tesek gibi olan gübrelerin üzerinde yeşillenmeler mevcut, sanki kaplama yapılmış gibi görünüyordu. Forumda enzim konusundan okuduğum kadarıyla yeşil küfler zararlı, beyaz küfler faydalıydı.
Kuşkunuz varsa kullanmayın. Sıhhi şartlarda üretilmiş organik gübre/kompost tedarik edin. Aklınızda kalmasın.

Alıntı:
Bir diğer sorum da kükürt miktarıyla ilgili olacak. Fidan çukurlarını lastik tekerli kepçe ile 3 kepçe açtıracağım. 1 kepçe alıp çukurun sağına, 1 kepçe alıp çukurun soluna aldıracağım. 3. kepçeyi de aldırıp tekrar çukura bıraktıracağım. Bu büyüklükteki çukur için 1 kg kükürt (ph değeri 8) 1 kg leonardit , 300er gr TSP ve potasyum sülfat ideal mi ? Miktarlar sizce nasıl olmalı ?
Çukur alanınız 1m2 olduğunu varsayarak, her 15 cm kalınlığındaki toprağın pH'ını 6.5'a düşürmek için 150 gr kükürtü bu toprağa karıştırmanız gerekir.

Şu mesajda anlatmıştım.

Eğer toprağınız killiyse arttırabilirsiniz. Eğer 7.5 civarında bir pH arzularsanız rakamı %33 düşürebilirsiniz.

1 kg kükürtü tüm fidan çukuruna eşit dağıttığınızı varsayarsak yaklaşık 90 cm kalınlığında ve 1m2'lik bir alanda toprağı ıslah etmiş olursunuz.

Leonardit oranı bence normal, daha fazla bile kullanabilirsiniz. Ben 3-4 kürek çukur dibine, 2-3 kürek dikim harcına kullandım.

TSP ve Potasyum Sülfata bir şey diyemem

Hayırlı olsun, umarım dilediğiniz gibi olur her şey.

Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön