Gerçekten bıkıp uslanmadan cevap vermeniz harika birşey çünkü insanlar bu işe ticaret gözüyle baktıklarından detayları anlatmaktan çekiniyorlar , bu yüzden kendi adıma gerçekten çok müteşekkirim sonuçta bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum kültüründen geliyorum.Aslında matematikçiyim ve mantara hobi olarak bakıyorum.
1.ısıdan kastım spor aşıladığım kavanozları bundan sonra belli bir ısıda bekletme zorunluluğum var mı , mesala şu anda kış mevsimindeyiz ve bulunduğum yer moldova...Yani misel gelişimi için hangi ısı iyidir bir max min değeri varmı bunun tabii ki min ve max gelişim az ortalamada en iyi verim olacaktır.
2.Evet benim sterilizeden anladığım sporun veya miselin diğer canlı türlerine göre baskın hale gelmesi ve ekonomik bir verim elde etmek , yoksa belkide benim başarısız kavanozlarımında içinde miseller vardır belkide bahçeye şuraya buraya döksem mantar çıkabilir ))
3.Petri gerçekten ilgimi çekiyor ama ben ilk ürünü elde ettiğimde bunada motive olabilirim sanırım , sonuçta bilim ve okuma ve azmin elinden ne kurtulabir ki..
4.Aklıma gelmişken , bir bahçem var domatez biber patlıcan filan yetiştiryorum , sonbaharda meyva alımı bittikten sonra kalan domatez biber patlıcan mısır saplarını mantar üretiminde kullanabilirmiyim?
sevgiler..
5.Birde miselin gerçekte neye benzediğini anlamaya çalışıyorum buna küf demişssiniz bu beyaz küf mü ? diğer resimlerdeki misel dediklerinizede bakıyorum çok yakın farkı nasıl anlayabilirim
http://imageshack.us/a/img818/6202/131024x768t.jpg(6)
Küf birazda bakteri var gibi.