View Single Post
Eski 30-12-2012, 11:44   #1281
aviator34
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
İsterseniz biraz daha bekleyin, veya melasla birlikte fermantasyonu bir süre daha devam ettirin. Tercih sizin.

Koku çok dayanılmazsa melas eklerken lactobacillus kültürü ekleyebilirsiniz. Lactobacillus kültürünü nasıl elde edebileceğiniz bu sayfalarda yazıyor olmalı, ya da Meyvelitepe'nin Blog'unda var.

Basitçe, pirinci (ben bulgur'dan da yaptım) bir kap suyun içinde bir süre bekletin. Suya bir miktar tozundan bırakacaktır. Bu L. Bacillus besininiz olacak. Bu suyu ağzına bir kağıt havlu kapatarak (büyük tozlar girmesin diye) bir hafta ılık ve karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra süzüp üstüne süt ekleyin. Süt bir iki gün içinde kesilecektir. Sarı serumu üstte toplanıp protein kısmı çöktüğünde sarı serumu aldığınızda elinizde l.bacillus kültürünüz olacaktır
Biraz daha bekliyeyim sonuçta balık enzimi uzun sürede oluyormuş.

Lactobacillus ilave ettiğimiz zaman sadece kokunun gitmsinemi yardımcı oluyor ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön