Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent
Çok üzüldüm.
ABD’de GDO etiketlenmesinin zorunlu hale getirilmesi oylamasını ‘Luddite’ler kaybetmişler. Bunun tasası da bizden bazılarını sarmış.
Bir de tersi çıksaydı, Amerikalının kapitalist tekellere karşı nasıl da şanlı bir savaşım verdiği anlatılacaktı.
Bir arkadaşımız, savaşın Terminatör filmindeki gibi yeraltında verildiğini söylemiş. O bir film; ama insan şovenizminin üstüne kurulmuş bir film. Yapay Zeka konusuyla ilgili biri olarak biliyorum ki eğer bir gün yapay zekalı makineler dünyamızı ele geçirmeye çalışırlarsa hiçbir şansımız olamayacağını şimdiden söyleyeyim. İsterlerse bizim mağaralarda bile yaşamamıza bile fırsat vermeyeceklerdir. Tabii ki bu çok derin bir konu. Yapay zekalı makineleri ahlaklı yapmamız gerekiyor. Onları kontrol edilebilir yapmayı kastetmiyorum. Doğrudan ahlaklı yapmayı kastediyorum.
GDO konusuyla bu konuyu bağlarsak, GDO’lu ürünleri de insanlığın yararına geliştirmek ana amaç olmalı. Teknoloji iki tarafı keskin bıçak gibidir. Her teknoloji insanlığın yararına da aleyhine de kullanılabilir durumdadır. Yani GDO'lu ürünlere sadece karşı olmak anlamlı değil.
|
Çıkar dışında, GDO'ya nasıl olumlu bakılabilir acaba? Geri dönderilemez süreçlere yol açtığı ortaya konmuşken.