Ayrıca, gıda küfleri ve alkali beslenmeye de çok dikkat edilmeli:
http://www.agaclar.net/forum/daha-iy...icin/28729.htm
...Konya ve yöresi küflü peynirlerinde belirledigimiz küf türlerinin büyük çogunlugunun
peynir de dahil olmak üzere çesitli gıda maddelerinde mikotoksin üretme yeteneginde türler
oldugu bilinmektedir
http://journals.tubitak.gov.tr/biolo...3-10-95030.pdf
http://www.agaclar.net/forum/1076088-post19.htm
...Yaygın olarak tüketilen küflü peynirlerde,
başta kanser olmak üzere karaciğerlerde tahribata yol açan aflatoksin maddesi tespit ettik. Özellikle Doğu ve İç Anadolu’da daha fazla tüketilen küflü peynirin, 50 değişik türü üzerinde yaptığımız araştırmada, yalnızca 7’sinde aflatoksin maddesine rastlanılmadı.
Kfl Peynir Zararl m?
...Kanser oluşumuna etkisi olduğu ileri sürülen beslenmeler: 1- Aşırı ve yetersiz beslenme,
2- Posasız gıdalar, 3- Gıda katkı maddeleri, 4-
Küf ve toksinler, 5- Hatalı pişirme yöntemleri,
6- Alkol gibi zararlılar, 7- Kontamine (bulaşmış) su, belirtilenlerdendir.
http://w2.anadolu.edu.tr/aos/kitap/e...09/unite16.pdf