View Single Post
Eski 29-12-2012, 14:18   #713
badembaba
Ağaç Dostu

badembaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Sn. Kgursan, cevabınız için teşekkür ederim, konuyla ilgili derin tecrübe ve bilginizle bu başlığın bel kemiği durumundasınız, vakit ayırıp her soruya cevap yazmanızda büyük incelik.

Ben kokularını ilk duyduğum andan beri frezyaların aşığıyım, hatta daha öncesinde benim için nivea kremlerinin kokusu frezyanın girizgahı olmuştur.

İlk kez bu sene frezya diktim. Aşırı soğuğa dayanamadıklarını okuyunca annemin bahçesinden söküp saksıya aldım hepsini ve evime taşıdım, sonra bu saksıları bizim evde yeterli yer olmadığından annemlere götürdüm, postaladığım ilk fotoğraf oradandı. Oradaki ışık yetersiz denince bu sefer hepsini tekrar kendi evime taşıdım ve biraz yol üstü de olsa ışıklı bir yere koydum. Benim frezyalar evliya çelebiye döndü, gitgel konya altı saat...

Şimdiki aklım olsa frezyaları bahçede bırakırdım, soğuklar başlayınca üzerlerine yaprak, saman ya da saydam naylon örterdim, sanırım çok daha sağlıklı olurlardı... Acaba götürüp annemlerin orada bahçeyemi diksem tekrardan (frezyalar yanımda, bana ters ters bakıyorlar )

Bu sene soğanları söktükten sonra, seneye bahçeye dikeceğim ve tam soğuk bastırdığında bahçede korumaya alacağım inşallah. Geyve'de oluyorsa biraz korumayla Gebze'de de olması lazım...

badembaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön