View Single Post
Eski 29-12-2012, 13:25   #104
Halil İbrahimm
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
ikiso ben bu adamları aradım kooperatif kuruluş ana sözleşmesini görmek istiyorum dedim ama bana önce üye olun üye olmadan veremeyiz dediler, ayrıca verilen taahhütlerin hiçbir resmi garantiside yok, hep şifai söylemler bu garanti olayı. o cayma hakkı dediğinde kolay olmuyor kardeşlik, kooperatifler kanunundaki bir madde derki, ''Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm ana sözleşmeye konulabilir.'' ana sözleşmede bu maddenin olup olmadığını nerden biliyorsun? **** biz nerden bileceğizki verilen taahhütlere güvenip ortaklık sözleşmesi imzalayalım? ki ortada herhangi bir tesis olmadığından üyelerden toplanan paralarla tesis kurulacağı için (söylenen faaliyetlerin dürüstçe yapıldığı varsayımına göre) ana sözleşmeye bu maddenin eklenmesi de kuvvetli bir ihtimaldir. ayrıca kooperatif genel kurulunda temsil hakkım nedir onu dahi bilmeyen bir genel sekreter var ama sadece cafcaflı iki lafla üye kazandırmaya çalışan bir kurum dürüst olsa bile ne kadar inandırabilir kendine?

Halil İbrahimm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön