Şimdi gelelim nerede hata yapmış olabileceğine. Beraber yapmadığımız için bunun sadece tahmin olduğunu unutma lütfen eğer yanlış olduğunu düşünüyorsan yaz başka nedenlere bakalım.
Önce steril ederken bir aşamada hata yapmışsın aşamalarını bir daha gözden geçir.
Votka tam alkol olmadığından kesin steril yapmaz. 90 derece kolonya ondan daha iyi iş görür ispirto bulabilirsen ispirto kullan. Tabi saf alkol bulamadığını düşünerek yazıyorum bu alternatifleri. Saf alkol en iyisi.
Cam şırınga kullanma eczaneden plastik enjektörleri çok ucuza steril olarak satın alabilirsin. Her kavanoza bir enjektör kullanırsın.
Şimdi buğdayları ıslayıp steril etme aşaması.
Şöyle yapacan;
Buğdayları bir kaç saat suda beklet. ( deneme yapman gerekiyor ben genelde kabuklu pirinç ile yaptığımdan süre farklı olabilir.) Buğdayları su ile şişirmeyecen sadece biraz nemlendirmen gerekiyor. Sudan çıkardıktan sonra ser biraz üzerindeki su kurusun bir peçete ile bastırdığında peçeteye yapışmıyorsa yeterince kurumuş demektir. Kavanozlara doldur. Kavanozun üstünde bir kaç santim boşluk bırakmaya dikkat et havayı oradan temin edecekler. ( Bu kısımları zaten yapmışsın resimden anladığım kadarı ile ama yinede yazayım billmeyen bir arkadaş varsa uygulamada es geçmesin.) Kavanozun kapağını patlamaması için çok hafif gevşek bırak ki içeride oluşan basınç çıksın. Sonra kapak kısmını folyo ile sar ki su buharı içine girmesin. Düdüklü tencereye su koy sonra da kavanozlarını kaynat konserve yapar gibi steril et. İşlem bittiğinde elinde steril buğday kavanozu olacaktır ta ki sen kapağı açana kadar.

Bu arada kaynayan kavanozlar düdüklüde dursun su ile birlikte soğusun daha iyi sonuç alacaksın. Zaten soğutmadan işlem yapamıyorsun o şekilde beklemesi daha iyi.