View Single Post
Eski 28-12-2012, 08:38   #48
FKY100
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Sevgili arkadaşlar;

evet çok yeni henüz...14 Kasımda aldık. Mevsim olarak da kışa gelince çok hızlıca birşeyler yapamadık.

Öncelikle sürdürdük. Evet belki yatay sürdürmek gerekirdi ama bizimki acemilik, tarlayı süren de ya bilmiyordu ya da gerçekten traktörü riske atmamak için yatay süremedi. Bize önce sürdürüseniz yağmur, kar suyu araziye işler iyi olur, baharda da tırmıkla taranır dediler. O yüzden sadece sürdürdük ve aralara da kar suyu vs. işleyebilsin diye keseğiyle bıraktık. Bu sırada kadastrodan ölçüm yaptırıp sınırlarımızı belirlettik. Bu işler hep yağış vs. nedeni ile gecikmeli yapıldı.

Etrafını çitle çevirme için fiyat ve malzeme araştırması yaptık. Önce dikenli tel ile çevirelim dedik , sonra yapılmışken iyisi olsun dedik metal direk ve kafes tel ile çevirmeye karar verdik. Bir yerle anlaştık. Yağışların azalmasını bekliyorlar etrafını çevirebilmek için. ( bu hafta sonu da yağışlı ne yazıkki)

Tarla ile yol arasında biraz kot farkı olduğundan araziye iniş için yoldan ayrılan ve araziye inen bir rampa yapmak için eşim mıcır, taş döktürdü. ****** onunda yağışsız bir zamanda , kato ile yapılması gerekiyor.

Anlayacağınız biz bu aralar havanın müsade ettiği oranda fiziksel hazırlıkları yaparak geçirmeye çalışıyoruz.

Tarlanın etrafı çevrildiğinde dikilmek üzere evimin yanındaki zeytin ağacının dibindeki bir filizi gözüme kestirdim. Kapıcıdan onu bana vermesini isteyeceğim. Bu arada oğlumla birlikte çekirdekten çimlendirdiğimiz ama portakal mı mandalina mı olduğunu hatırlamadığımız bir fidadınımız var. Bir tane de geçen yıl Ramazan Bayramında Kayınpederimin memleketteki tarlasında gezerken kuşlar tarafından oraya düşürülmüş ve orada doğal yolla büyümüş iki adet ceviz fidanı bulduk onun birisini biz birisini eşimin kardeşi aldı. Etti 3 fidan. onlarız zamanı gelince ekeceğiz. Bu arada başka ağaç fidanları da alacağız. Eşim Tarım Müdürlüğünden yetkili bir ziraat mühendisi ile dikilebilecek ağaçlarla ilgili görüştü. O çerçevede ön hazırlıklarımızı yapıyoruz.
Ben de internetten bir siteden kışlık sebze tohumları aldım. Tohum takasdan da Halil Bey'lerden istedim. Gelirse bayağı tohumum olacak. Geçen yıldan arkadaşlarımın ve kayınbiraderimin bahçesindeki mahsüllerden beğendiklerimizden tohum aldık ama onlardan verim alabilecek miyiz bilmiyorum. Bahçede kullanılacak alet edevat da edinmek gerekecek. Çim biçme, çapa, bel, tırmık vs. Onları da internetten araştırıyorum.

Sayın sarin, ev yapmayı da planlıyoruz ama şu aşamada konteyner ile bir süre idare etmek niyetindeyiz. Çünkü maliyetler bizi buna zorluyor. Tarlamızı kredi ile alınca bir dönem ertelemek zorundayız. Çünkü olmuşken iyi brşey yapalım diye düşündüğümüz için. İnşallah bahara konteyner koyma işlemini de yapabilirsek biraz düzene girer tarlamız.

Ben de bu sayfayı burada açtım ama biraz şekillenip sebze, meyve, çiçek yetiştirmeye başlayınca Üyelerin Bahçesi kısmına taşımayı düşünüyorum.

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön