|
Selamlar 1 -2 aydır misel yetiştirmeye uğraşıyorum ama başarılı olamadım ..Bulabildiğim her türlü yabancı yerlik kaynağı okudum veya seyrettim ama olmadı.
Adım adım detay aksatmadan yazarsanız sevinirim ..
Ben şöyle yaptım:
1.Kültür mantarı ve kavak mantarlarını pazardan aldım.
2.Sporlarını almak için beyaz kağıtlara veya aliminyum folyo üzerine bunları koydum üzerlerine tamamen kapadım 1 gün bekledim veya daha fazla.
3.kültür mantarından kahve rengi izler , istiridyeden de beyaz izler oluştu , bunları bir bardak suyun içine kazıyarak döktüm.Su normal çeşme suyuydu bunu önceden kaynatıp soğutmuştum .
4.Spor karışımlı suyu şırıngalarla çektim.
5.Buğdayları 1 saat kaynattım , bir iki kavanozda kaynatmadan denedim bir iki tanesinede kavanozları suyla doldurdum buğdayla mikrodalgaya koydum 3-5 dk ısıttım ..
6.Kavanozlar soğusun diye bekledim kapaklarını içine birşey girmesin die plastik kapaklarla kapadım , soğuktan sonra içlerine şırıngalardaki sporları enjekte ettim
7. Kavanozları sıkıca metal kapaklarla kapadım , hava almıyacak şekilde.
8.Kavanozları mutfaktaki dolaplardan birinin hemen altına koydum orada ışık oranı azdır diye düşünüyorum sıcaklığı hiç ölçmedim ama tişötle evin içinde gezebiliyoruz (bu işlemleri kışın yapıyorum)
9.2 hafta bekledim ama şişelerde herhangi bir beyazlanma vs görmeyince belkş hava almıyor ondan oluyor diye düşündüm kapakları açıp kapadım , hatta bi keresinde 3-4 gün kapakları açık bırakıp beklettim ,
10. 2 ay geçti şişelerde yeşillenmeler başladı demkki bir veya daha çok noktada hatalar yaptım
11. birbaşka denemem de youtebdan gördüğüm bir şeydi.
a.Bir karton kutyu parçalara böldüm kaynattım ve plastik kabların içine yerleştirdim
b.kağıtlar ılıyınca parçaların arasına parçalara ayırdığım istiridye mantarlarını koydum ve kabları kapadım
c.1-2 hafta sonra içlerinde beyazlanmalar gördüm küf gibi ama unun miselmi başak birşey mi olduğunu bilemedim çünkü daha önce böyle birşeyi ekran haricinde görmemiştim
d.bu kutularıda bir kaç gün açık bıraktım şimdilerde içlerinde yeşillenmeler görüyorum
Sonuç olarak : resimleri size sunuyorum beni yanlışlarım konusunda aydınlatırsanız minnettar olurum.olası hatalarım.
1.Ortam sıcaklıpğına dikkat etmedim 15-20 derece mi olmalıydı bu sıcaklık (belkide öyleydi bilemiyorum.)
2.Kullandığım kavanoz şırınga vs elimde sadece votka olduğu için votkayla silerek sterileetmeye çalıştım.
3.birkaç gün şişelerin ağızlarını açık bıraktım
4.kavanozların bazısı ağzına kadar doluydu
5.kavanozlar arada sırada ışık gördüler.
6.kavanozlar sıkıca kapalıydılar.
7.buğday gereğinden fazla nemli olabilir mi.
MİSEL ALIMINI ADIM ADIM ANLATIP YANLIŞLARIMI SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM.
|