View Single Post
Eski 26-12-2012, 10:17   #41
ırıshsetter
Yeni Üye

ırıshsetter's Avatar

Giriş Tarihi: 18-12-2012
Sn.BAYÇALI,Sn.Kenan TUNÇER,Sn.Sakaki teşekkürler...

Hatırlarsanız bu sene(2012)kış bayağı çetin geçtiği gibi,baharda oldukça geç gelmişti. Durusu Gölüne (eski adıyla Terkos) 5 senedir kuş gözlemi için devamlı uğruyorum ve hiç bu senenin yazı kadar yağışsız sene görmedim di..Umarım bu sene bol yağış alır...Bu yüzden midir bilemedim bu sene ektiğimiz begonyalar hiç tutmadı.Hatta bir kaç çamımız kuruyor sandık. Bir çok çiçeğimiz geç ve zayıf açtı.

prü korkuluklarını bir kaç petunya ve sardunya ile süsledik.3 gavura çiçeğini bir kenara aldık...Pencere altındaki mercanlar kuruduğundan oraya da 5 kök dikmiştik. 1,5 metreye kadar uzayan devamlı çiçekli bir çalı.Su istemez,soğuğa oldukça dayanıklı...

Köyden birkaç içi boş kütük bulduk ve saksılık olarak kullandık.
Name:  1.jpg
Views: 1276
Size:  67.2 KB

Girişin her iki tarafına birer oya ve az öteye saray manolyası dikilmişti. Babam oyalara öyle bir daldı ki,bu sene çiçek açmaz dediğimiz oyalar salkım saçak çiçeklendiler...
Name:  12.jpg
Views: 1307
Size:  69.6 KB

Verandanın ön tarafını süsleyen ortancalar Dayımın bahçesinden taşınmıştı. O kendininkileri tamamen budamış,çok az çiçeklendi. Biz sadece çiçekleri kesmiş,dal budaması yapmamıştık.Coştular. Ancak aşırı sıcaklarda çabuk yanıp,kurudular...

Yandaki ağaca dikkatinizi çekerim.4 senede ne hale geldi...
Name:  13.jpg
Views: 1002
Size:  57.4 KB

Akşamlar bir başka...İstanbul'un Karadeniz'e kıyısının en batısındayız.Şehir ışıkları buraya vurmuyor.Özellikle meteor yağmurları harika seyrediliyor. Muhabbetimiz,kahkahalarımız bu bahçedeki çamlardan yankılanıyor...
Name:  10.jpg
Views: 981
Size:  43.5 KB

ırıshsetter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön