Konu: Nergis
View Single Post
Eski 26-12-2012, 07:49   #1492
tabus
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Sn pria,Sn Mutlu Kutlu,
Aslında tartıştığımız,kurcaladığımız konu-ben de sahiplendim bakın- Ülkemizin bir problemi. Ben konunun uzmanı değilim,konu hakkında eğitim almış değilim. Ancak meraklı ve heveslisi olarak
araştırabildiğim kadarını konuşuyorum.Bir de konu ile ilgili terimlerin Türkçesini bilmeyince yazıya dökmekten imtina ediyorum. Olay şu:Bir bitkinin doğru tanımlanabilmesi 'çiçek' üzerinden yapılıyor. Erlicheerin de çiçek tarifi var.Yapılması gereken mevcutların tarife uyup uymadığının tespitidir . İşte burada yine uzmanlık ortaya çıkıyor. Ben Erlicheer in linkini vermiştim. Tip tarifinin bulunduğu linki yine vereyim.Belki bir faydası olur. Kolay gelsin.

''Fls 6-12 or more per stem; perianth and other petaloid segments in four whorls, broadly ovate, yellowish white, a little concave, with midrib showing, overlapping; the outer whorl prominently mucronate, a little inflexed; the inner whorls only slightly mucronate, successively more strongly inflexed and more deeply overlapping; corona segments short, opposite and regularly arranged between the petaloid segments, very broad, brilliant greenish yellow, with rim wavy and entire. Strongly Scented. Often blooms as a 4 W-W in U.S..''
Bir de siteye nergis çiçeği çizimi verip İngilizce terimlerin Türkçesini sormuştum ama botanik terimlere ulaşamadım..Çiçekte,sepal,petal ve cup/corona kelimeleri tanımlamada önemli görünüyor.Ben bu terimlerin tam ve doğru Türkçe kelimelerini öğrenmeden olaya yaklaşmak istemedim.Kusur olursa affola..
Kolay gelsin

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön