çilek çalışmalarınızın başlangıcı çok güzel,seranız mükemmel

)umarım bizede kısmet olur
çilek dikim saksılarınızı hangi firmadan aldınız firma bilgilerini yazarmısınız
bir oğuz alper beyin çilek çalışmalrını burdan takip edebilirsiniz, ben bir demlik çayı çilek resimlerine bakarken bitiriyorum

)
ÇİLEĞİN GÜN UZUNLUĞUNA DUYARLILIĞI
Çilek kısa gün ve nötr gün çeşidi olarak ikiye ayrılır. Kısa gün çeşitleri çilekte gece sıcaklıkları 7.2 C derece gün uzunluğu 14 saat den kısa günlerde çiçek gözleri oluşur, bunlar kısa gün çeşitleri olarak adlandırılır. Nötr çeşitler ise gün uzunluğuna bağlı olmadan ortalama gece sıcaklığı 15 C derece altıda meyve veren çeşitlerdir. Bunlara daima meyve veren çeşitler olarak da adlandırılır. Çilek bitkisinin soğuklanma ihtiyacı 400-500 saat arasındadır. Soğuklanma ihtiyacı fazla karşılanmış çilek bitkilerinin vegatatif aksamı güçlü çilek verimi ise azdır, soğuklanma ihtiyacı limitlerinde karşılanmış bitki ise vegatatif aksamı zayıf çilek verimi ise yüksektir. Bu sebeple çilekte verim ile gün uzunluğu ve ortalama sıcaklık çok yakından ilgilidir. Bunun içindir ki bir bölgeye uyan çeşit, diğer bölgeye uymayabilir.
Çeşit seçiminde ise üretim yapılacak bölgenin ekolojik koşulları ve Pazar şartları göz önüne alınarak seçim yapılır.Ülkemizde kısa gün bitkisi olan Camarosa çeşidi %90 oranında dikimi yapılmaktadır. Nötr gün çeşitlerinden ise Albion,Diamente,Aroma ve Selva dikilmektedir.Nötr gün çeşitlerinin ilkbaharın ortasında dikilmesi ile kışlık dikime göre daha erkencilik sağlar.Nötr gün çeşitlerinin dezavantajı kötü meyve şekli ve lezzetsiz olmasıdır.
çilek ,topraksız çalışmalar roa
burdan
Roa +Plus Organik Sıvı Gübre - Roa Natura Mikrobiyal Gübre - Sayfa 190