Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus
Sn pria haklı çünkü Erlicheer tescil edilmiş bir marka..Ama ne malum adamlar Türkiye'den götürüp te kendi üretimi gibi tescil ettirmedikleri? Ayrıca pria haksız olabilir çünkü elindekileri Erlicheer den üretildiğini kanıtlaması zor..
|
Sayın tabus..
Milletçe öğünmeye, böbürlenmeye pek bayılırız ama elimizdekilere sahip çıkmada ne kadar hoyrat ve duyarsız olduğumuz da bir gerçek..
Yoğurdumuza, baklavamıza, kokoreçimize bile elin yunanı sahiplenip tescil ettirmeye, patent almaya kalkıyor..Karaburun nergisinide bir Yunanlı tescil ettirirse şaşırmam..biz ise sadece Türk milleti büyüktür, bir Türk cihana bedeldir gibi afaki söylemlerle avutuyoruz kendimizi..
Dün gece, İstanbul'da Cağaloğlu'daki 160 yıllık tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası yanarken aynı gün Ankara'da 600 yıllık tarihi bir camide yanıyordu..
Skytürk TV'de bir bilimadamı bu konuda şunları söyledi: ''Dünyada tarihi eserlerini yok eden 1. ülke Suriye, çünkü orada içsavaş var, 2. de Türkiye..Eğer durum böyle devam ederse 20-30 yıl sonra Osmanlı eserlerini görmek için Arnavutluk'a gitmek zorunda kalacağız''
Böylesine içler acısı durumumuz var kısacası..
Endemik bitkilerimizin başına gelenlerde bundan farksız..
Belkide Çanakkale savaşı için ülkemize gelen Anzac'lar giderken bizim tazetta nergislerimizden götürdü ve hibridini geliştirerek ''Erlicheer'' varyetesini elde etti ve tescil ettirdi..
Bizde bu konularda tam bir yetersizlik ve boşvercilik var..
Bakın, bir nergisin adını öğrenmek için bile yabancı linklere bakmak zorundayız..Bir tane bilim adamımız var mı; nergislerin tüm türlerini fotoğraflarıyla bize tanıtan? Yok..
Ben elimdeki nergis türünün %100 Double Daffodil Erlicheer türü olduğuna inanıyorum..
Ecnebi linklerde çok araştırdım, okudum..Böylesine bir çiçek sapında 15-20 tomurcuk yapabilen, kokulu, katmerli bir başka çeşit nergis yok..
İkinci olarak şunu söyliyeyim; benim 15-16 yıl önce oturduğum sitede, özellkle bana yurtdışından lale gibi soğanları getirenler hep ''alamancı'' komşularımdı..Bu ''Erlicheer''de büyük olasılıkla onlardan birinden elime geçti..
Benim sattığım nergislerin çiçeklerinin aynısını yüzlerce ecnebi linkte görmek mümkün..Bu da başka bir kanıt..
Ben herşeyin iciğini ciciğini araştırmadan kolay kolay birşey yazmamaya, kanaat belirtmemeye çalışırım..Sattıklarımın ''Erlicheer'' olduğundan pek şüphem yok, yanıldığımı kanıtlayan olursa ayrıca çok sevinirim..