Konu: Nergis
View Single Post
Eski 25-12-2012, 11:44   #1479
wellness
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şimdi tam yerini bilmiyorum ama sanırım 40-45 sayfaları arasında Sayın Pria ve Sayın Hocam100 arasında bu iki türün arasında ki farklılıklardan bahsediliyor. Şöyle ki karaburun nergisleri iklim seçiyor ve karaburun, mordoğan haricinde diğer iklim koşullarında verimli olamıyor. Ayrıca kokularının da farklı olduğu konusunda Hocam100 ile Pria arasında geçen yazışmaları da okumuştum. Yine ayrıca iklim sebebi ile Pria nında elinde bulunan karaburun nergislerinden ilk yıl çok çiçeklenip 2. ve 3. yıllarda verimlerinin düştüğü hakkında yazışmalarını okumuştum. Hastalık ve zararlılara karşı da karaburun nergislerinin daha zayıf kaldığını da okuduğumu sanıyorum. Bu şu anlama gelir. Karaburun nergisleri Double Daffodil olabilir ama Erlicheer değildir. Çünkü aynı olsalar birinin yetiştiği ve iyi verim verdiği yerde diğeri de iyi verim vermesi gerekir. Ayrıca renk ve gösteriş olarakta Hocam 100 ün paylaştığı fotoğrafları da hatırlıyorum. Karaburun ile Double Daffodil Erlicheer arasında dağlar kadar fark var.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön