Konu: Nergis
View Single Post
Eski 25-12-2012, 01:25   #1477
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Hocam sizin ürettiğiniz ve sattığınız, bizim üretip sattıklarımız ve karaburun nergisleri ve verdiğiniz linkteki yurt dışındakiler. Hepsi aynı aynı double daffodil erlicheer

Bu nergisi 1975 yılında Kütahya'da diz boyu kar olan evlerin bahçelerinde gördüm, kar kalktıktan ve ilkbahar başında çiçek açarlardı. Köyden şehre yeni gelmiştik ve hayran kaldığım bir kokuydu bu.

Türkiye geneline baktığımızda bu nergis türünün yaygın olduğu görülüyor, sebep kokusu.

.
Sayın Mutlu Kutlu..

Sizinle aynı fikirde değilim..Bunların hepsi Double Daffodil Erlicheer türü nergis olamaz..
Sizin satışa sunduğunuz nergisler Double (katmerli) Daffodil (nergis) olabilir ama ''Erlicheer'' varyetesi olamaz..
Bu hibrid nergis türü ilk kez Avustralya'da Ron Hyde tarafından 1951 yılında tescil ettirilen bir türdür.
‘Ave’ | Daffnet
Erlicheer | Daffnet

Türkiye geneline baktığımızda Double Daffodil Erlicheer'in yaygın bir tür olduğu söylenemez..

Türkiye genelinde ancak sayın kgursan'ın verdiği nergis türleri listesindeki Tazetta nergisleri yaygın olabilir, birde Poeticus türleri..

''Erlicheer''ler ise tamamen dış ülkelerden bize gelen bir hibrid..

http://www.agaclar.net/forum/374154-post227.htm

Kısacası, sizin sattığınız nergislerin double daffodil (Türkçesi:katmerli nergis) olduğunu kabul ediyorum ama ''Erlicheer'' türü olduklarına katılmıyorum..
Zaten çiçeklenme dönemleri, çiçek yapıları, kokuları o kadar farklı ki..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön