View Single Post
Eski 24-12-2012, 20:39   #51
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
İsmail Bey, bende toprak altını düşünmüştüm. Kuyu sistemini duymamıştım. Herhalde aynı mantıkla çalışır.
Toprak altından gelen boruyu kulubedeki ısı kaynağının etrafında dolaştırırsanız ilk düşündüğünüz sistemle melezlemiş olursunuz. Zaten biliyorsunuz, bu sistem toprak altından geldikten sonra ilave ısı kaynağı ile ısı pompası adı altında binalarda kullanılıyor.
İsmail Bey, şu kooperatif konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için kutlarım. Ayrıca uygulamayı düşündüğünüz. Aile içi işletme modeli çok tutarlı ve doğru bir model. Paranın bankada tutulması ve biriktirilmesi hem projenin yere sağlam basmasını. Hem de sürdürülebilir ve gelişmeye açık olmasını sağlar.
Halil Balaban
Teşekkürler .
Benim kurmaya başladığım sistemde kimse bir diğerinin üzerinden para kazanamaz. Güçler birleştirilir. Ortak giderleri birlikte karşılar . Ve İş gücü birleştirilerek işlerin yürümesinde kolaylık sağlar. İş bir kişinin üzerinde kalmaz. Ayrıca herkes herşeyi bilir gizli kapaklı iş olamaz. Şeffaf bir yürütme ile bütün şüphelerden uzak huzurlu bir uğraşı meydana gelir. En güzel tarafı ortaklar- üyeler ( bu lafları da sevmiyorum başka bir isim bulmak lazım . ) , aynı zamanda bir araya gelip çoluk çocuk eğlenceli bir şehirden kaçış sağlarlar. Canı isteyen istediği zaman köye kaçar. Hem dinlenir hem işin başında durur. Dönerken de taze peynirini, yoğurdunu, sütünü kendi ürününden alır afiyetle şehirde de tüketebilir. Tabii Sadece süt ürünleri ile kalmaz her tür köy ürününü de kaynağından elde eder. ( Kendi seramızın ürünleri vs.)

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön