Konu: Echeveria
View Single Post
Eski 24-12-2012, 15:00   #163
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Gülenmelekcim isimlerini daha tam araştırma fırsatı bulamadım. 1. fotoğraftaki E. glauca diye düşünüyorum (tam emin olmadığım için yazmamıştım). Bunun annesini geçen sonbahar seradan çok severek almıştım. Bir süre sonra çürümeye başladı. Tek bir yaprağını kurtarıp dikmiştim. Bu hale gelişine çok sevindim. Sana hazırlanmış sürprizle aynı gibi

Sağdaki, E. moranii değil galiba. Onun yaprakları daha etli ve rengi de daha kırmızı gibi. Bunun ve sonuncunun adını bir ara bulmuştum da, not etmemişim.

Aslına bakarsan bunlarla neredeyse hiç ilgilenmedim. Sukulentlerin içinde bir bunlar bakımsızdı, bak nasıl utandırdılar şimdi beni Kendi kendilerine büyüyüp geliştiler, çok kalenderler. Dışarda duruyorlar kar, yağmur, soğuk hep üstlerinde. Sabah fotoğraflarını çekerken ikisinin göbeğinde ve yaprak aralarında buz parçaları gördüm. Daha erken diye düşünüp içeri almadım. Bu aralar hava yumuşak. Bir kaç gün daha dışarda kalsınlar sonra alırım içeri.

Seninki sonbaharda tomurcukluydu yanılmıyorsam, senin içeri alman doğru olmuş bence.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön