View Single Post
Eski 24-12-2012, 14:45   #44
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar şu gün biter diyemiyorum ama bitecek inşallah. Sıra değiştirmeye gerek yok biterse 3-5 tanesi bir anda biter. Biraz zamana ihtiyaç var.
Besin eriyiği ile serayı ısıtmaya gelince.... Enerji yoktan var olmaz, vardan yok olmaz. sera içine girecek her ısı seranın sıcaklığını artıracaktır. Ancak ısının miktarı çok önemli. Tabiiki birde ısının dağıtımı. Besin eriyiği ısıtmak için dışarıdan enerji verileceğine göre ısı dağılımı için besin eriyiğini kullanmak nekadar akılcı olur düşünmek lazım. Hele hele damlama sulama sistemlerinde bunu biraz daha düşünmek lazım. Ama suyu ısıtmak için gerekli enerji miktarı serayı ısıtmak için gerekli total enerjiden düşülecektir.
Demek sıra falan değiştirmek yok.

Isıtma için başka bir şey düşünmek lazım.

Hocam ben sera bekçisini özel bir kulubede muhafaza altına almayı düşünüyorum. Bu kulubede bekçiden başka insan da kalacak. ( şimdilik bu insan ben veya bir yardımcı olacak. Soğuk havalarda bu kulubede sıcaklık sağlayacak bir düzenek zaten lazım. Bu kulube ısıtılınca içindeki bekçi ve bekçinin içindeki besin eriyiği de bu ısıdan nasibini alarak seraya doğru yola çıkacaktır. Bunun sera içindeki bitki köklerine ve yapraklara doğrudan iletileceğini düşünmüştüm. Bütün seranın ısıtılmasından daha doğrudan bir ısı sağlanacağını düşündüm. Ve bu düşünce bayağı hoşuma gitmişti. Zira fazla masraf etmeden , kulubedeki ısıyı (oda sıcaklığı ) doğrudan bitkiye ulaşacağını düşündüm. O yüzden heyecanlanmıştım.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön