View Single Post
Eski 23-12-2012, 23:26   #806
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nevin Marangoz Mesajı Göster
Selen Hanım merhaba!
Günlerdir kaktüs ve sukulentleriniz arasında geziyorum.Çok şey öğrendim.Yeni yeni kaktüsler, sukulentler tanıdım.Çok teşekkür ederim,bu fotoğraflar, bilgiler için.
Balkondaki çiçeğimin adını sizden öğrendim.Kalanchoe tubifloraymış. Şu anda tomurcuğu var.Nasıl açar,soğuk olursa açamaz mı?Bilmeden bekliyorum.Balkonumuz kapalı.Hava soğuyunca cam kenerından biraz içeri duvar kenerına çektim.Acaba daha sıcak bir ortama mi alsam.
Sayfalarınız arasında dolaşırken üç dört kaktüs ve sukulent aldım.Birisi Güler Hanım'ın çiçek çıkarmış çocuğa benzettiği,biriside tüylü yapraklı,yapraklarının kenarlarında koyu renkli noktacıklar var.Yıllar önce o sukulent vardı.Ceylan kulağı derdik.Latince isimlerini öğrenmek için sayfalarınızda tekrar dolaşacağım.Sevgiyle kalın.....

Sevgili Nevin Hanım, rica ederim. Kalanchoe tubiflora bu sene bende de ilk kez çiçeklenmeye hazırlanıyor. Daha evvel hiç açmamıştı. Düşen gözyaşlarından o kadar hızlı ürüyor ki her yerden fışkırıyor fakat özellikle 3 saksı tomurcuklu. Biri evin içinde, biri apartman içinde, diğeri ise açık balkonda. Açık balkondaki henüz açmadı ama salondaki çiçeklerini bugün yarın gösterecek gibi. Apartman içindeki daha az ışık alıyor o nedenle tomurcuk gelişimi yavaş. Yarın fotoğraflamaya çalışırım.

Bahsettiğiniz sukulentleri çıkaramadım, foroğraflama imkanınız olursa isimleri konusunda yardımcı olabilirim.

Bu arada benzetmeler bizim ailede meşhur, teyzem gibi annem de kaktüs ve sukulentleri benzetmelerle tarif ediyor Hele bir seferinde annemle telefonda konuşurken bana kaktüslerimden birinin tomurcuk verdiğini anlatıyordu. Hangisi diye sordum, verdiği cevap "baston gibi, dikenli olan Ben anlamayınca da kızıyor, skype'dan saksısı ile gösteriyor)

Aile geleneği bizde sukulentlere benzetme yapmak

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön