View Single Post
Eski 23-12-2012, 22:42   #38
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster

Mevsim çilek için uygun mu? Isı problemi var mı? Varsa nasıl giderilecek. Seranın bulunduğu yerde gece gündüz ısı farkı ne durumda .

sera bekçisi -nem problemi ( Hoca çalışıyor) - tamam sayılır. Eğer yukarıda sorduğum ısı işi de halledilmişse zafer mukadderdir diye düşünüyorum
Sayın İsmail Bey merhaba.
Bizim uyguladığımız sistem daha önce yapılarak başarılı sonuç alınmış bir sistem.İnşallah biz de başarıya ulaşabiliriz. bize bu konudaki yardımlarını esirgemeyen değerli üstadlara tekrar teşekkür ediyorum. yoksa bize kalsa daha çok bitki dikelim uğraşısı içinde olacaktık. en az bir ayımızı sadece bu sistemin şekli için harcadık diyebilirim. Sayın Kudret Hocamın dediği gibi -amatör aç gözlü olur - der, niçin çok bitki dikmek varken az bitki dikiyoruz, belki biz başarılı olabiliriz vs. düşüncelerle merdiven sistemini kullanmayı çok istiyorduk fakat merdiven sisteminde başarılı olan bir sera bulamayınca başarılı olan bir sistemi kullanmaya ikna olduk.
Çilek dikme mevsimi normalde geçti. en son 15 kasım gibi çilek dikilmesi gerekiyordu ama biz topraksız tarım düzeneğimizi yeni hazırlayabildiğimiz için ve bazı üstadlardan bu ayda da dikilebilir onayını aldığımız için dikmeyi düşünüyoruz. verimde azalma olabileceğini göz önünde bulunduruyoruz. ısı problemi için besin eriğini ısıtmayı düşünüyoruz. bu konuda bilgi verebilecek üstadlardan ayrıca yardım bekliyoruz. çok gerekirse sera içine soba kurulabilir düşüncesindeyiz.
sera bekçisi görev için hazırda bekliyor. ama sera içindeki ısı- havalandırma sistemini henüz halledemedik, sayın Kudret Hocamdan da bir haber çıkmadı. eğer sıranızı bize verebilecekseniz bu bizi memnun eder )
ısı nem probleminin hallolabilmesi için değerli dostların yardımı gerekiyor. selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön