View Single Post
Eski 23-12-2012, 19:05   #1808
tiryaki
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
1-10 kasım tarihleri arasında zeytinlerimi topladım tek başıma..Günlük 80 kilo altına düşmedim..Sabah 6.45'ten akşam 5.30 a kadar..Öğle yemeği,istirahat yok..Allah'a şükür sıkı bir idman yaptım keyifle..

Yine Çanakkale-Lapseki-Umurbey beldesindeki yağhanede sıktırdım..

Geçen yıl birlikte hasat yaptığımız komşular bu yıl benimle birlikte hasatlarını yapamadılar..
Benim zeytinler kömür karası gibi iken onlarınki hala kızıldı..(Gemlik tipi)

Bunu DoktorTarsa'nın ''Proton'' adlı denizyosununa borçluyum..15-20 gün kadar erken hasat yapmamı sağladı..

Yağ oranım geçen yıl 5 te 1 idi..Bu yıl biraz daha iyi..4.7 kilo zeytine 1 litre yağ..

Yağım daha güzel, daha yoğun ve aromalı bu yıl..

Sanırım artık denizyosunu uygulamasından vazgeçemiyeceğim..

Yapraktan 5 kez verdim bu yıl..

Gelecek yıl, topraktan değil, sürekli yapraktan gübreleme yapmayı deniyeceğim..maliyetleri azaltmak için..

Ayrıca, son iki yıl leonardit uygulaması yaptım..bu yıl yine maliyetleri azaltmak için leonardit yerine yine DoktorTarsa'nın Docto-Humate isimli toz humik asitini uygulayacağım büyük olasılıkla:

Organik Gübreler | DRT TARIM
Sevgili Pria,
Benim 200 tane edremit tipi zeytin ağacım var, ben de bu sene suni gübre kullanmayı düşünmüyorum, sizin yaptığınız gibi iki yıl leonardit ve hümit asit uygulamasını tavsiye eder misiniz yoksa direkt yapraktan gübrelemeye geçsem olur mu?
teşekkürler
Murat

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön