View Single Post
Eski 23-12-2012, 14:12   #10
Akhisarlı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Şevketi bostanı temizleme işi tam bir sabır sınama olayıdır. Yemeğini ilk defa yaptığımdan sabırla temizledim.



Bıçakla topraklı dış kısmı beyaz bölümü çıkacak kadar kazınır .Fazla değil Çünkü yenen kısmı sıyrılmış yeşil yaprakları ve kökün içinden çıkarılan odunsu yapıdan arta kalan kabuk bölümüdür.


Name:  002.jpg
Views: 2567
Size:  31.9 KB




200 -300 gr kuzu eti bol zeytin yağı ve soganla kavrulması tamamlanmaya yakın 500 gr şevketi bostan biraz su ile yumuşayana kadar pişirilir
kıvam arttırmak istenirse bir limon suyu bir kaşık unla en sonda ilave edilir.



Name:  016.jpg
Views: 1749
Size:  26.2 KB



Kuzu etiyle şevketi bostanlı yemek oldukça lezzetli.



Name:  025.jpg
Views: 1751
Size:  32.3 KB


Düzenleyen Akhisarlı : 23-12-2012 saat 20:05
Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön