View Single Post
Eski 21-12-2012, 14:06   #1764
Enver
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
[QUOTE=drhegeli;1072366]Neden kazık kökleri kesiyorsunuz ki? Tercihinizdir anlarım. Ama kazık kök kesimi bir mecburiyetmiş gibi algılanıyor. Adenium bakımında böyle bir gereklilik yok. Kazık kökün toprağa tutunma işlevi yanında (adeniumda) su depolama görevi de var. Kazık kökün kendisi o çok sevdiğimiz değişik gövde şekilleri oluşturmak için yeterli...

Aşağıdaki fotoğraflarda önlü-arkalı görülen adenium bana 1 ay kadar önce geldi. Köklerine herhangi bir manipülasyon uygulanmamış. Kazık kökü, bir şekilde çatallanmış, kendi üzerinde dönerek spiral ve hoş bir görüntü oluşturmuş.

Saksı harcı olarak nemli, (1:1 ) oranında çam kabuğu ve kum kullanıldı. O günden beri sulanmadı. Uçlarda tomurcuklanma başladı. Aşağıdaki gibi çiçek açması bekleniyor.
QUOTE]

Vallahi ne yalan söyleyelim kazık kökün neden kesildiğini tam olarak da bilmiyoruz.
Forumlarda herkes kazık kökün kesilerek hem diğer köklerin daha da kalınlaşacağını hem de gövdenin kalınlaşacağını yazıp durdular. Ve ben de ona istinaden kazık kök kesmeye niyetlendim.
Sizin gönderdiğiniz resimlerde kazık kökü nasıl böyle 2ye ayırmışlar merak ettim doğrusu

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön