View Single Post
Eski 20-12-2012, 10:22   #19
narincir
Ağaçsever

narincir's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2011
Bir mercan da ben edindim. Mutlu Beyin serasından... Çok keyifli bir bitki, saksısını değiştirdim, torfa diktim. içine de biraz kapsül gübrelerden koydum. Çiçeklerini döktü. ama yeşilliğini koruyor. Hiç resim yüklenmemiş yarın ben bir resim yüklemeye çalışacağım. Biraz sağlıklı örnekler nasıl olur diye bakmak istemiştim, forumda pek popüler bir bitki değil sanırım.
İnternetten baktığım kadarı ile toprağını asit ihtiyacı :
Soil pH requirements:
6.1 to 6.5 (mildly acidic) az asidik
6.6 to 7.5 (neutral) nötr
7.6 to 7.8 (mildly alkaline) az bazik

Güneş ve yarı güneş seviyormuş, -6.6 dereceye dayanabilir diyor,
Çiçeklenme zamanı için:
İlkbahar sonu- yaz başı
yaz ortası
yaz sonu ve sonbahar başı

Kuşları, arı ve kelebekleri çekiyormuş.
Kendi kendine çoğalıyormuş. Çok kurumasına izin vermemek gerekiyormuş. Düzenli sulama seviyormuş. "stem cutting" ile çoğaltılıyormuş. Stem cutting dal aşılama gibi bir şey ama teknik terminolojiye de yöntemlere de hakim olmadığım için tam olarak ne olduğunu yazamıyorum. "I have propagated this plant with stem cuttings. The ones that did the best were the ones that actually fell over on their side and layered themselves. It took a long time, seems like around three months (during wintertime, though.)" Çevirebildiğim kadarı ile: En iyi sonucu yana doğu düşen ve kendisini katmanlaştırmış olanlar veriyormuş.
Çiçek açan dalı kesildiğinde daha çok çiçek verdiğini yazan bir okur olmuş. (I find after a 'stem' blooms if I cut it back (to the base) I will get more.)

PlantFiles: Detailed information on Firecracker Plant, Coral Plant, Coralblow, Fountain Plant Russelia equisetiformis

narincir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön