Öğleden sonra tencereye kırmızı mercimek koyup 5 dk. haşladım, altını kapatıp öylece bıraktım.. Bir saat sonra buz gibi oldu.. Mercimekler sadece ezilmiş gibiler..
Nohut tenceresine ellememiştim hiç, halen bohçanın içinde ve oldukça ılık.. Çay termosları ısıyı 8 saat tutuyor.. Bohça da aynı oranda etki yaptı demek ki..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
perlit yıkayıp-temizlemeyi düşünenler için pek uygun sayılmaz.
|
Bir deneme daha yapmak istiyorum.. Kırık süngerler çok şişman durdu, sevmedim.. Onun yerine ne olur diye düşünüyorum.. Malzeme ince olmalı ve en önemlisi yıkanabilmeli.. Atölyemizde 1 cm. lik süngerler var.. Üst üste dikip arasına da o siyah malzemeden koysam mı diye düşündüm..
Ya da
Sn. Tura'nın dediği gibi keçeyi birkaç kat yapıp dikmek de mantıklı..