Hay Allah ne çok şey yazılmış

Siteye ancak girebildim..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
Nohut pişti mi baktınız mı?
|
Sabah 9 da, tencereyi ocağa koydum.. Su kaynadıktan 5 dk. sonra ocağı kapatıp tencereyi bohçanın içine hapsettim.. Şu an saat 12:35 kontrol ettim.. Tencere halen çok sıcak ve nohutlar pişmiş..
Ama beni şimdi başka bir merak sardı.. Acaba bohça olmadan da aynı sonucu elde edecek miyim? Zira yukarıda rastlantısal bile olsa düdüklüdeki yemeğin altını kapatıp dışarı çıkmak zorunda olanların anlatıları var.. Merak işte
Birazdan yeni bir tencere kaynatayım
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
Isı yalıtımı için önereceğim bir iki malzeme var.
|
Sn. Tura önerileriniz harika.. Ben zaten çok iddealı olmamakla birlikte gece gece elimde ne malzeme varsa onunla yaptım.. Sünger için minderi bile bozdum, gördünüz.. Yani maliyet hesabı çıkarırsak, işçilik dahil Sıfır tl..

Bohçanın yıkanabilme özelliğinden dolayı, önerdiğiniz malzemelerden hangisi uygun olur? Elyaf şilte dediğiniz şey benim kullandığım gibi bir malzeme sanırım.. Bir de keçe var.. O da yıkanır ve her yerde var.. Hattâ ucuz..
Beğenen herkese teşekkür ederim.. Elimden gelen budur.. Sıra sizde
