View Single Post
Eski 18-12-2012, 23:10   #1805
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster
Dostum

Hiç toprak işlemesi yapmadığınızı fakat fiğ saçtığınızı söylüyorsunuz.
Tohumları doğrudan toprağa mı attınız sadece?
Yani toprak işlenmeden toprağa bir şeyler ekilebiliyor mu?
Evet, haklısınız, toprak işlenmeden hiçbirşey ekilmez..
Ama, ben iki yıldan beri hiç sürdürmediğim halde, kendiliğinden bir sürü ot çeşidi çkıyor..
Ayrıca, buğday-arpa çiftçiliğimden biliyorum; biçerdöğerin biçerken döktüğü buğday-arpa-yulaf taneleride tarla hiç sürülmediği halde sonbaharın ilk yağmurlarından sonra fırça gibi çıkar, benim saçtıklarım niye çıkmasın..zaten attığım yem bitkisi tohumları minik tohumlar, aynen karaçim tohumu gibi..
Fidanlığın her yarafı yaprak, ot kökü, ot yığını, ince dal gibi nesnelerle örtülü..
Saçtığım tohumların bir kısmı bunların altına girse, yağmurun darbesiyle hafifçe toprağa karışsa çimlenmelerine yeter diyorum..ayrıca ben tohumları saçtığım günlerde her taraf yeni çıkmış 2-3 santim yapraklanmış otlarla kaplıydı..saçtığım tohumlar zaten bunlara takılır,yapraklarının altında kalır, bir şekilde çimlenirler diyorum..tohumlara bulaştırdığım humik asit te bunu kolaylaştırır..
Zaten hepsi çıkar demiyorum..ne çıkarsa bahtıma..Mevcut olan ot çeşitlerim biraz daha artsın ve kilit gibi ot kaplasın istiyorum her tarafı..
Bu konuda da gözlemlerimi yazarım..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön