Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Daha sonra fasulye pişirmeyi denedim. Düdüklünün süresini 1 dakikaya ayarladım. bir dakika sonra ocağın altını kapattım, tencere epey ılınınca açtım. Fasulyeler de tamamen pişmişti.
|
Aynı rastlantısal deneyimi ben de yaşamıştım yıllar önce. Kuru fasulyeyi tam ateşe koyup düdüğünü indirdiğim sırada dışarı çıkmam gerekti. Kapağını açmadan ateşin altını kapatıp çıktım. Birkaç saat sonra döndüğümde fasulye pişmiş durumdaydı. Ki ben kuru fasulyeyi sadece geceden ıslatıp haşlamaksızın pişiririm. Onu bile pişirmişti.
Bu yöntemi sevip galiba bir iki devam etmiştim ama neyle hatırlamıyorum şimdi. Sonra unuttum. İyi oldu yine döneyim bu usule.
Aslında yoğurt mayalarken de sarıp sarmalayıp sütün ılık kalmasını sağlayarak, bir anlamda benzer bir uygulama yapmış olmuyor muyuz?