View Single Post
Eski 18-12-2012, 17:03   #2
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
İlk denememi ekim ayında yaptım diyeceğim ama bu bilinçli bir deneme değildi. Tümüyle raslantı

Buğdaylı çorbayı severim. Buğdayı pişirmek için düdüklü tencereye koydum. Ancak kaynamıştı ki, yapmam gereken bir işi hatırlayıp, ocağı kapattım, çıktım. Gelince pişirmeye devam ederim diye düşünüyordum.

Eve döndüğümde, doğrudan ocağın altını yakmayıp, kapağı açtım. Bunu yapmasaydım hiç öğrenmiş olmayacaktım

Buğdaylar tamamen pişmişti...

Daha sonra fasulye pişirmeyi denedim. Düdüklünün süresini 1 dakikaya ayarladım. bir dakika sonra ocağın altını kapattım, tencere epey ılınınca açtım. Fasulyeler de tamamen pişmişti. Öyle ki soğan ve havuçları pişirmek için ayrıca uğraştım

Denemek isteyerler olur mu? Diğer yiyecekler için de deneyimlerinizi yazar mısınız?

Henüz kendi ısı yalıtımlı bohçamı yapmayı denemedim...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön