İlk denememi ekim ayında yaptım diyeceğim ama bu bilinçli bir deneme değildi. Tümüyle raslantı
Buğdaylı çorbayı severim. Buğdayı pişirmek için düdüklü tencereye koydum. Ancak kaynamıştı ki, yapmam gereken bir işi hatırlayıp, ocağı kapattım, çıktım. Gelince pişirmeye devam ederim diye düşünüyordum.
Eve döndüğümde, doğrudan ocağın altını yakmayıp, kapağı açtım. Bunu yapmasaydım hiç öğrenmiş olmayacaktım
Buğdaylar tamamen pişmişti...
Daha sonra fasulye pişirmeyi denedim. Düdüklünün süresini 1 dakikaya ayarladım. bir dakika sonra ocağın altını kapattım, tencere epey ılınınca açtım. Fasulyeler de tamamen pişmişti. Öyle ki soğan ve havuçları pişirmek için ayrıca uğraştım
Denemek isteyerler olur mu? Diğer yiyecekler için de deneyimlerinizi yazar mısınız?
Henüz kendi ısı yalıtımlı bohçamı yapmayı denemedim...
