İyi günler,
Benim de ORION marka 12 cm çaplı bir teleskopum var manuel olarak ayarlarını yapmaktayım.Ancak kapasiteli teleskoplarla dahi İzmir gibi şehirlerden uzayda sağlıklı bir görüntü sağlıyamıyorum zira korkunç bir şık yansıması net görüntüyü engellemekte.Ancak Ay'ı Çeşme 'de ve açık bir ortamda bütün detaylayları ile birlikte(Ay üzerindeki Kraterleri ve kraterlerin ortasında düşen gök taş larını net olarak )görebiliyorum,sadece dünyanın dönmesinden kaynaklandığı için yaklaşık 3 veya 4 dakika içinde Ay'ın gözlemlenen bölümü mercekten kaçıyor , manuel olarak devamlı düzeltmeler yapmak lazım.Ancak diğer yıldızları yaklaşık toplu iğne başı gibi görüyorum çok yaklaştırılınca ise ortası siyah bir daire oluşuyor.
Benim(detaylarını Çeşme'ye gidip kayıtlarıma baktıktan sonra verebilirim) Teleskopumla yer küresinde çok uzak da olsa bir yeri incelemeye imkan yok çünkü evvela görüntü ters geliyor sonrada en uzak yer bile teleskopa göre çok yakın olduğu için görüntü hiç net değil.Ancak tanıtım belgelerine koordinatları belli olan ve dünya etrafında dönen uzayda Mir istasyonu ile bir uzay meki'ğinin birleştiği anı çok net olmasa da tespit etmiş ve resimlerini koymuşlardı.
Bu hobi; çok bilgi birikimi gerektirmektedir ve dolayısıyla benim için yaz günlerinde sadece Ay'ı çok net görebilme açısında müthiş keyif aldığım meraklarımdan biridir.
Düzenleyen selcuk44 : 18-12-2012 saat 11:12
Neden: harf eksiklikleri giderildi
|