Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Çimlenenler büyük olasılıkla sardunya tohumları değildir sevgili DilekGüven, topraktaki yabancı tohumlardır.
|
bunun olabileceğini sanmıyorum çünkü paket torf aldım ve kullanmadan evel mikrodalgada sterilize ettim. neden böyle düşündünüz? sardunya tohumları diğer tohumlardan daha geç mi çimlenir?
aynı torfa farklı bir kapta çarkıfelek de ektim, orada herhangi bir çimlenme yok, topraktan olsaydı burada da çimlenen 3-5 tohum olurdu diye düşünüyorum.
belki çimlenene kadar sıcak ortamda tutuyor olmamdan da kaynaklanabilir.
pozitif düşünüp sardunyalarım çimlenmiştir diye düşünürsek

bu noktadan sonra ne yapabilirim? mesela sıvı gübre vermeli miyim yoksa asıl yapraklar çıkana kadar beklemeli miyim? maksimum sayıda çimlenen bitkiyi bu mevsimde koruyup büyütebilmek için önerileriniz?
bir de iki farklı yerden aldığım tohumlardan bir tanesi aslında sardunya tohumuna benzemiyordu. daha ufak ve yuvarlaktılar, haşhaş büyüklüğünde. resimde ince olanlar (ve muhtemelen ölecekler ve ne olduklarını hiç anlayamayacaklarım) onlar. belki farklı bir sardunya türüdür diye onlardan da ektim. tohumları böyle minik ve yuvarlak olan bildiğiniz farklı bir sardunya türü var mı? yoksa tohumcuda bir karışıklık mı oldu acaba?
teşekkürler.