View Single Post
Eski 16-12-2012, 12:18   #49
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 Mesajı Göster
Evvela çok bilgilendiğim mesajınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederin .İnanmanızı isterim ki harfi harfine uygulıyacağım.

Kışın bu kadar fazla suda duran ,sizin de saksısın beğendiğimiz komşudan sayın Mehmet bey'le aldığımız gollum bu soğuk(daha don olmadı bunu da kabul ediyorum)kış gününde en az on gün nasıl bozulmadan dibi delik olmıyan bir saksıda yaşadı ve çürümedi?
Sn selcuk44 mesajımdan çok bilgilendiğiniz konusunda bana iltifat etmişsiniz. Bence siz zaten gollum konusunda üstad konumuna çıkmışsınız. Bizim sizin önerilerinize ihtiyacımız var. Siz bu kadar zaman onları bu hale getirmişsiniz en doğrusunu siz biliyorsunuzdur.

Çok sulama konusunda karar size ait elbette ama yine de genel anlamda biraz ahkam kesmeden duramayacağım, affola Çok ıslanıp delik olmayan saksıda 10 günde çürüme olmaması, zaman içerisinde çürümeyeceği anlamına gelmiyor. Bazen çürümenin kökten gövdeye geçip kendini belli etmesi bayağı bir zaman alıyor ve anlaşılır hale geldiğinde de iş işten geçmiş oluyor.

Ben fazla sulamanın zararlarını önceleri özellikle paskalya ve yılbaşı kaktüslerimde yaşardım. Herşey yolundaymış gibi görünürken, hatta zamansız tomurcuk bile verirken (ki bu bitkilerin ölürken son çabası oluyor) birden gövdede kopmalar başlar, bir de bakarım ki kök çoktan çürümüş. Hemen yukarlardan canlı olabilecek bir iki yaprak bulup silbaştan yapardım. Bu bitkilerimi az sulamayı öğrenene dek epey bir telefat verdim. Genel olarak bilinir ki, bitkiyi susuzluk değil çok su öldürür. Hele kışın daha da dikkat etmekte yarar var. Her ne kadar İzmir soğukları pek soğuk değilse de en azından bitki kışın az sulamayla biraz dinlensin ve baharla birlikte gelişmesini sürdürsün.

Belki gözden çıkartabileceğiniz birini çok sulayarak gelişmesini izlemeyi düşünürsünüz. Gollumlarınız o kadar güzel ki ben bakmaya kıyamıyorum, ne diyeyim başka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 Mesajı Göster
Crassula gollum,crassula ovata,para veya mücevher bitkisi ve adenium ile ilgili ortadoğuda bir inanışa göre bu bitki sahiplerine şans ve çiçek açtıktan sonra da para ve nakit getirirmiş ,tevatür olduğunu kabul ediyorum ve ''bana gollum çiçek açtıktan sonra para getirir deniyor size boyle bir getiri oldu mu?'' diye sorarsanız cevap vermem.
Siz cevap vermeseniz de neden bu kadar çok ovata ve gollum sahibi olduğunuz yeteri kadar açıklıyor durumu

Çiçekleri öbekler halinde çok hoş duruyor. Cüceme şimdi daha bir gözüm gibi bakacağım

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön