View Single Post
Eski 16-12-2012, 09:55   #44
selcuk44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
crassula gollum

İyi sabahlar nevsune hanım,Evvela çok bilgilendiğim mesajınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederin .İnanmanızı isterim ki harfi harfine uygulıyacağım.

Crassula ovata ve crassula gollum ile ilgili bulabildiğim Türkçe ve yabancı dilde mevcut bütün literatürlere ulaşmağa çalıştım tabii ki henüz bilmediğim ve bazen de çeviri hatası yaptığım yazılar mevcuttur kabul ediyorum ancak anlamadığım bir konu var;

Kışın bu kadar fazla suda duran ,sizin de saksısın beğendiğimiz komşudan sayın Mehmet bey'le aldığımız gollum bu soğuk(daha don olmadı bunu da kabul ediyorum)kış gününde en az on gün nasıl bozulmadan dibi delik olmıyan bir saksıda yaşadı ve çürümedi? ve düşünüyorum ki eğer bu bitki bundan sonraki günler de de bozulmaz ise kışında gelişmesini devam ettirmesi için bol bol sulayalım mı? en azından orta kararlılıkta sulamaktan korkmamalı mı acaba? Bu konu ile ilgili düşüncelerimi ve deneyimlerimi bir müddet bitkiyi inceledikten sonra daha net açıklıyacağım .Biraz bekleyip izlemekte yarar görüyorum

Crassula golluma sahip olan benim gibi amatörlerin bu bitkiye çiçek açtırdığını ne sitemiz yayınlarında nede Türkiye'de bu bitkiyi besliyen amatörlerin yayınladığı resimlerde rastlamadım(dalgınlığıma gelip tespit etmeyi atlamış olabileceğimi kabul ediyorum) ama benim orta boydaki bir gollum bitkim , sevgi ,bakım ve ilgi den olacak ki çiçek açtı,daha önce çiçeklerini tomurcuk olarak yayınlamıştım ,şimdi açmış halde ki crassula gollum bitkimi beğenilerinize sunuyorum

Düzenleyen selcuk44 : 16-12-2012 saat 10:04 Neden: cümlelerde ve harflerde düzeltmeler yapıldı
selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön