View Single Post
Eski 16-12-2012, 08:57   #42
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Sn selcuk44, bu konuda hiç uzman sayılmam ama okuduklarım ve uygulamalarım sonucunda; genelde tüm bitkilerin (gelişimini kışın yapmakta olan birkaçı dışında), tabii ki kaktüs ve sukulentlerin de kışın gübresiz dinlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kaktüs, sukulent dahil bütün bitkilerime en son Ekim ayında besin verdim, Mart ayına kadar da vermeyeceğim. Bırakalım onlar da biraz uyuyup dinlensinler Gollum için, gelişme sürecinde gübre verilmesi gerektiği yazıyor ki bu da bence bahardan itibaren olmalı.

Sukulentleri kışın tamamen susuz bırakmamak, az miktarda sulamak gerektiğini biliyorum. Tabii soğuklardan korumak koşuluyla. Gollum için de aynı şey geçerliymiş, kışın sulaması azaltılarak yapılmalıymış. Gollum için yapılacak en büyük yanlış, fazla sulama yapmakmış. Normal zamanda da toprağının kurumasına izin verip öyle sulamak gerekiyormuş (zaten kaktüs ve sukulentler için uygulamamız gereken en önemli kurallardan biri sulama konusunda dikkatli olmak bence).

Kış soğuklarına fazla dayanıklı değilmiş. Bu yüzden bol ışıklı olmak koşuluyla iç mekan ve seralarda tutulması gerekirmiş.

Geçirgenliği iyi olan bir toprak kullanılmalıymış ve yarı gölge veya güneşte iyi gelişirmiş.

Gollum için işinize yarayacak bilgileri bu kaynakta bulabilirsiniz.

Çiçek de açıyormuş, siz çiçeğini görebildiniz mi hiç?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön