biraz araştırdım ve liguster nam ı değer kurtbağrı sanıyorum bonsai için en uygun bitkiymiş. sizin söylediklerinizden yola çıkarak sulama işlemini saksıyı suya koyarak 10 dakika bekletiyoruz sonra geri yerine alıyoruz. sormak istediğim bir kaç kilit soru var. cevaplarsanız çok mutlu olurum.
1- sulamayı direkt olarak saksının üzerinden toprağa yapabilir miyiz? bu arada daha önce belirttiğim gibi saksı üzerinde kalan toprak bildiğiniz beton gibi olmuş. acaba onu biraz yumuşatmaya gerek var mı?
2- yapraklarını su püskürtmek suretiyle yıkamaya ihtiyaç var mıdır?
3- istanbulda yaşıyorum. kapalı bir balkonumuz var. ancak herhangi bir ısıtma mevcut değil 3 tarafı camlı. bu tür bu sıcaklıkta rahat eder mi yoksa içerde tutmam mı gerekir?
4- şu andaki şekliyle her yerinden sürgün vermiş durumda. bazı dallarda yeni yeni yapraklar çıkmak üzere insanın belki acemilikten kesesi gelmiyor kıyamıyor. Mesela en üstte uzayan fazlalık dalın bir kısmını üzerinde yeni gelen yapraklar olmasına rağmen kesmeli miyim? açıkçası forumda bu tür için konu içinde geçen durumlar dışında yetiştirilmesine dair bir şey bulamadım.
saygılar.
|