Sayın seln hoşgeldiniz foruma. Forumdaki kaktüs başlıklarını inceleme fırsatınız olursa kaktüs ve diğer bitkilerle ilgili faydalı bilgiler edilebilirsiniz.
Öncelikle kaktüsünüzü kaybettiğiniz için üzülmeyin. Her kayıp bir tecrübe oluyor bizlere.
Sulama hatasından kaybetmişsiniz kaktüsünüzü. Önce toprak üzerinden gidelim; toprak eğer sırf torfsa veya torf ağırlıklıysa alttan su çıkana kadar sulamak yanlış olur. Torf suyu çok tutan bir malzeme. Kaktüsler torfu az, kumlu, geçirgen topraklarda yetişir.
Diğer bir nokta da kaktüsler bu mevsimde sulanmazlar çünkü şuanda dinlenme dönemleri. Baharla havalar ısınmaya başlayınca az miktarda sulanmalı ve yavaş yavaş su miktarı arttırılmalı.
Şuanda yapmanız gereken ise; eğer kaktüsün üst kısmı sağlıklıysa çürümenin bittiği yerin daha üstünden bitkiyi kesin. Bırakın kesik yeri tamamen kurusun. Bu mevsimde birkaç gün alacaktır kuruma. Bu sürede kaktüs başlıklarında sıklıkla bahsedilen uygun toprak karışımlarını inceleyip kendinize kaktüs toprağı hazırlayabilir ya da hazır kaktüs topraklarını kullanabilirsiniz. Ben şahsen hazır kaktüs toprağından memnun değilim. Toprak hazır olunca ve kesik yer kuruyunca tekrar kaktüsünüzü dikebilirsiniz. Ama seyrek ve az su vermek kaydıyla
Bu arada bize kendinizi tanıtmanızı rica ediyorum.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm
Bir de forum kuralları gereği noktalama işaretlerini kullanmanızı rica ediyorum. Bu sayede mesajınız daha anlaşılır olacaktır.