View Single Post
Eski 13-12-2012, 12:58   #821
ziraatteknikeri
Ağaç Dostu

ziraatteknikeri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngizemt Mesajı Göster
merhaba ben domates ekeceğim ama şaşırtma konunu hiç anlayamadım okusam da.tek anladığım bir sürü tohumu topraga koyup birbirine yakın olunca söküp başka yere almak daha da güçlendiriyormuş ama yapmasam da sorun olur mu ? ilk defa domates yetiştireceğim başarısız olmak istemiyorum genelde ektiğim tohumları ilkokulda fasulye ye yaptığımız gibi pamukta çimlendirip daha sonra toprağa ekiyorum ama tek tohumu tek saksıya ekiyorum.torf kullanıyorum ama %40 toprak koyarsak tadının daha güzel olacağını okudum farkediyormu ? birde domates yetiştirmekle ilgili bir konu bulamadım arattım ama yardımcı olabilir misiniz ?

Arkadaşım öncelikle şaşırma yapmayı bilmiyorsan ekimi şaşırtma yapmamak için ayırı ayrı poşetlere tek tek ekim yapmalısın. Poşetlere tek tek ekimlerde ise çıkmayanlar olabilir.
Toplu ekimlerde çıkan çıkmayan belli olur ve ilk yapraklar yere parelel olunca şaşırma yani yetişme ortamına aktarılacak poşetlere tek tek alınır. Bunun nedeni ise fidenin hastalıklardan ari, gelişimi düzgün boya kaçmamış sağlıklı fidanlar elde etmek ve araziye dikildiğnide ise alışması ve tutmamam riskini ortadan kaldırmak için yapılır. Karışım ise 1/3 iyi yanmış hayvan gübresi(koyun,keçi öneriririm)+ 1/3 toprak + 1/3 milli dere kumu iyice karıştırılır poşetlere konulur.

ziraatteknikeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön